Horecatips

Tips om ook succesvol te zijn ná de feestdagen

De periode na Kerst en Oud & Nieuw, soms zelfs tot Valentijn, kan rustiger zijn voor restaurants, brasseries en bistro’s. Tegelijkertijd is het de ideale periode om je marketingstrategie voor de rest van het jaar op te stellen en je bedrijf te optimaliseren. Hieronder vind je tips om deze 'kalme' periode na de piek van de feestdagen volledig te benutten en succesvol te blijven.

Boost je omzet met de Dry January-trends van 2026

Januari heeft vaak het imago van een rustige maand, maar de afgelopen jaren is dat beeld volledig veranderd. Gasten blijven uit eten gaan, blijven borrelen en blijven op zoek naar beleving, alleen doen ze dat steeds bewuster. Dry January is uitgegroeid tot een brede lifestyle-beweging waarin gezondheid, smaak en gezelligheid samenkomen.

Nu beschikbaar: Horeca Inhaakkalender 2026!

Wil jij het hele jaar door relevant blijven op social media? De gratis Horeca Inhaakkalender 2026 helpt je om vooruit te plannen, in te spelen op trends en meer gasten te bereiken.

10 tips om meer te verdienen met je menukaart

Wil jij meer verdienen met je menukaart? Met alleen een gortdroge opsomming van jouw gerechten kom je er niet. Kijk eens met een andere blik naar je menukaart. Vraag je niet alleen af WAT je op de kaart zet maar ook HOE en WAAR. Zet je menukaart in als verkoop- en communicatiemiddel en boost zo jouw omzet. Start met deze 10 tips om meer te verdienen met je menukaart.

Tips: Van Leermeester naar Coach

De rol van een leermeester is de afgelopen jaren sterk veranderd. Waar vroeger vooral kennisoverdracht centraal stond (“zo doe je het”), ligt de nadruk tegenwoordig veel meer op begeleiden, coachen en motiveren. Stagiaires en leerlingen hebben behoefte aan duidelijke uitleg, maar ook aan ruimte om fouten te mogen maken, vragen te stellen en zelfvertrouwen op te bouwen.

HACCP en voedselveiligheid: Wist je dat....? 

Met deze leuke én leerzame wist-je-datjes over HACCP en voedselhygiëne, willen we niet alleen je kennis opfrissen, maar je ook inspireren om nog meer aandacht te geven aan de details die echt het verschil maken. Want of je nu een ervaren horecaondernemer bent of net je eerste stappen in de keuken zet: iedere stap telt.

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.